oprávněné nebo neoprávněné vyhození od zkoušek

Reagovat
oprávněné nebo neoprávněné vyhození od zkoušek

Dobrý den,

za chvíli mě čeká další zkouška z jízd, bohužel už čtvrtá. Dvě zkoušky byly v Brně a poslední v Kyjově. Dle vyjádření komisaře nepotřebuji další jízdu, prý jezdím skvěle, ale dal mi neprospěla. A vyčetl mě tyhle chyby
1. autobus stál v zastávce ve svém pruhu a blikal pravým blinkrem (ještě nastupovaly lidi) a přede mnou jelo asi 5 aut a tam mě chtěl vyhodit zato že jsem před autobusem nepřibrzdila že by mohl někdo skočit přitom tak asi za 15 metrů od zastávky je světelný přechod.
a v brně ani zmínka o tomhle to chtějí jen pustit bus když má vlevo blinkr.

2. vyjíždění z uličky
prý jsem měla ohrozit autoškolu kamion
vyjíždím z uličky a velmi ostrý úhel doprava kam odbočuji. Tak zastavím na kraji uličky dávám přednost jedoucím na hlavní silnici a nikde nikdo tak jedu a jsem předníma kolami v silnici a najednou Autoš kamion tak jsem to stočila ostře, ale vlezly jsem se nepřejal jsem středovou čáru ani kamion nemusel zpomalit nebo zastavit. a to mě vyčetl.

3. to mě vyčetl že jsem předjela paní co šla vedle kola
bylo to asi 50 metrů před křižovatkou
úkon předjíždění začal na přerušované čáře a skončil při přejetí plné ta byla asi 16 metrů před křižovatkou. taky kolem mě nikdo nebyl. křižovatka byla na horizontu a do toho svítilo sluce takže nešlo vidět čáry. nikoho jsem neohrozila přede mnou, zamnou, a paní co šla s kolem a na křižovatce zleva nikdo nejel

ŠLO VIDĚT JAK HLADÉ KAŽDIČKOU ZÁMINKU PRO VYHOZENÍ OD ZKOUŠKY.
Bohužel tohle je fakt tahaní peněz z lidí a v téhle době co byly zavřené autoškoly tak vás vyjde autoškola 20 000,- jen skrz komisaře že vás vyhodí. A k tomu další poplatky magistrátu, autoškola, cvičné jízdy. Když stát dotuje zaměstnavatele tak ať nám to taky zaplatí ty zkoušky a poplatky a vše okolo.



Reakce

Vážená tazatelko,
z Vašeho popisu situací při Vámi absolvovaných zkouškách, nelze dovodit, zda jednal komisař protiprávně. Vzhledem k tomu, že uvádíte nejméně dvě místa, kde jste prováděla neúspěšné zkoušky, bych usuzoval, že ne všechno co při zkouškách provádíte, bude v souladu se zkušebním řádem a požadavky na bezpečný pohyb v silničním provozu. Jediným dokumentem, ze kterého je možné čerpat je protokol o zkoušce, který vypracovává zkušební komisař a Vám dává k podpisu na závěr každé zkoušky z praktické jízdy. Z tohoto Vám pak musí být jasné, jakých závažných pochybení jste se při zkoušce dopustila a proč nehodnotí komisař výsledek zkoušky jako dostačující.