Registrace autoškoly

Reagovat
Registrace autoškoly

Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem ohledně registrace vlastní autoškoly. Potřeboval bych vědět, jestli mi odbor dopravních a správních činností může zabránit v registraci autoškoly z důvodů současné pandemické situace. Jedná se o argument hlavního komisaře, který mi už třetí týden tvrdí, že je díky nedávnému pozastavení zkoušek příliš mnoho žadatelů o ř.p. a že na registraci nové autoškoly a s tím souvisejících i nových žadatelů o ř.p. teď nemá čas. Vím, že musím žádost podat oficiální cestou přes podatelnu a komisař se jí bude muset zabývat. Jen bych nerad zahájil svojí činnost, konfliktem s hlavním komisařem.

Děkuji
Richard Melicher



Reakce

Vážený tazateli,
pokud splníte veškeré zákonné požadavky pro vydání registrace k provozování autoškoly, tak Vám nemůže nikdo ve vydání registrace bránit.
Nedomnívám se, že by při podání žádosti nastal konflikt s úředníkem, který bude tuto žádost vyřizovat. Pokud je tam, ale na to komisař sám, tak se může stát, že ten čas si neudělá nikdy. Pak je otázkou, zda ve správním obvodu této obce má smysl provozovat autoškolu.
Dále je zde potřeba upozornit na skutečnost, že pokud úřad do 60 dnů po podání žádosti o registraci k provozování autoškoly nerozhodne (bude nečinný), tak vzniká oprávnění marným uplynutím lhůty dle §4 odst. 3 zákona č. 247/2000 Sb. v platném znění.