Přechod k jiné autoškole

Reagovat
Přechod k jiné autoškole

Dobrý den,
lze požádat o přechod k jiné autoškole z důvodu nespokojenosti při provádění kondičních jízd? Z 15 zaplacených hodin absolvovány 3 hodiny k naprosté nespokojenosti - od nedodržování nařízených preventivních opatření spojených s COVID_19 až po velmi neuspokojivý přístup instruktorky jízd.
Děkuji za odpověď - pro potřebu osoby blízké



Reakce

Dobrý den, pokud se jedná o klasické kondiční jízdy, tedy že ten kdo absolvuje kondiční jízdy je držitelem řidičského oprávnění na příslušnou skupinu, tak by měl být postup velmi jednoduchý. Kondiční jízdy se na žádný úřad nehlásí a evidují se pouze v příslušné autoškole.
Pokud je uchazeč nespokojený, je třeba u vedení autoškoly požádat o vrácení nevyčerpané částky a zaplatit si kondiční jízdy v jiné autoškole. Na toto není potřeba žádná tzv. převodka.
Pro jednání s jinou vybranou autoškolou bych doporučil, neplatit hned částku za větší počet hodin. Je vhodné si domluvit dvě, maximálně čtyři hodiny a domluvit se na případném pokračování, pokud to bude ještě potřeba. Tímto způsobem odpadne dohadování o vrácení nevyčerpané částky za neodučené hodiny pokud je klient nespokojen.