Stížnost na chování autoškoly

Reagovat
Stížnost na chování autoškoly

Dobrý den,

Jsem nespokojený s přístupem svojí autoškoly. Měl jsem s nimi již několik potíží:

V únoru se mnou přestala komunikovat instruktorka na jízdy. Po týdnu jsem do autoškoly volal a majitel bez omluvy odpověděl: "My jsme jí vyhodili". Celý rozhovor se choval podobně arogantně. Rozhovor skončil s tím, že mi přidělí nového instruktora.

Čekal jsem týden a nic se nestalo. Volal jsem tedy majiteli znovu, řekl mu svůj problém a on na mě začal křičet "jméno, jméno, jméno". Pochopím, že si nepamatujete jméno člověka když se vám na začátku představí nebo že si chcete ověřit, zda jste mu rozuměli, ale toto je hrozné jednání. Majitel to uzavřel opět bez omluvy tím, že "na to asi zapomněl" a že mám kontaktovat nového instruktora a dal mi číslo.

Instruktorovi jsem volal a on tvrdil, že o tom nic neví, ale že se mi ozve a dohodneme jízdy, což se nám povedlo. Celá tahle patálie znamenala 4 týdny pauzu v jízdách, což je nepříjemné.

Jízdu jsem s novým instruktorem měl jednu. Poté další tři týdny nemohl. Psal jsem majiteli, že se mi to nelíbí a žádná odpověď. Po třech týdnech jsme konečně něco mohli odjezdit.

Celkem tohle stálo pauzu 7 týdnů ve výuce. Jistě víte, že mít pauzy mezi jízdami není dobré. Zcela jistě ne 7 týdnů. Navíc jsem čekal, že za těch 7 týdnů budu schopen řidičák dodělat a měl jsem na to vyhrazené dny. Teď opět chodím na VŠ a již není možné najít tolik času. Majitel navíc nekomunikuje a přijde mi, že mu jeho zákazníci jsou úplně volní.

Další problémy jsou s hodinami teorie. Pan majitel je vyhlašuje na facebookové stránce v nepravidelné časy a to někdy i v 10 hodin večer den předtím. Navíc témata nejdou za sebou popořadě, takže do poslední chvíle nevím, zda na danou lekci potřebuji jít. Udělat si čas a naplánovat si něco je nemožné.

Hodiny jsou prakticky permanentě plné a dostat se na ně znamená "lajknout" příspěvek na facebooku. Ten příspěvek, co vychází nepravidelně, takže není možné se "přichystat", aby to člověk stihnul. I když omezení kapacity je vládní nařízení, tak AŠ by to mohla nějak řešit. Jako upřednostňovat studenty na konci výcviku, vyhlašovat hodiny v pevných časech nebo používat lepší systém na rezervaci než lajkování faceboových příspěvků.

Celé trable s teorií znamenají odsouvání ukončení výcviku o další týdny. S tímto problémem jsem také majiteli psal a opět žádná odpověď. Hlavně že na své facebookové stránce dává reklamy "řidičák do léta".

Předem děkuji za odpověď. Už jsem zoufalý.

S pozdravem,
Drbal



Reakce

Vážený tazateli,
je škoda, že jste tuto situaci neřešil dříve přechodem do jiné autoškoly, ve které byste si s majitelem i instruktory lépe sedli. V současné době je většina autoškol maximálně vytížena a možnost stihnou udělat autoškolu do léta může být nemožné.
Pokud se ke změně autoškoly rozhodnete, tak si písemně vyžádejte potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku, žádost o přijetí k výuce a výcviku a lékařský posudek.
Jestliže jste již autoškole provedl platbu, tak si požádejte i o vyúčtování a případně o vrácení nevyčerpané úhrady za výuku a výcvik.
Další zarážející fakt, je způsob plánování výuky, kdy se na ni mohou přihlašovat žadatelé z různých kurzů. Zde je na zváženou podání podnětu státnímu dozoru, což je Magistrát hlavního města Prahy.
Pokud v této autoškole přeci jen setrváte a nestihnete dodělat kurz do léta, tak podat stížnost na ČOI pro klamavou reklamu.