Závěrečné zkoušky

Reagovat
Závěrečné zkoušky

Dobrý den,
první zkoušky z teorie jsem dělala neúspěšně 18.6.2020.
Druhé úspěšně 5.8.2020.Panu instruktorovi a majiteli v jedné osobě jsem se musela připomenout o závěrečné zkoušky z jízd začátkem prosince (bohužel jsem nevěděla, že musí být udělány do 6 měsíců od první zkoušky). Bohužel byli napodzim uzavřeny i autoškoly a v Praze na 10 dnů komisaři v karanténě navíc.
Pan instruktor byl zmatený, vypadalo že ani neví, že mám teoretické zkoušky zasebou , prý kdy jsem je dělala. Doté doby jsem si platila kondiční jízdy navíc, abych nezapoměla(navíc byl pan instruktor 5 měsíců nemocen, po otevření autoškol).
Dostala jsem jediný termín koncem ledna, bohužel jízdy napoprvé neudělala a další možnost prý není.
Mám nějakou šanci na "prodloužení", s ohledem na nouzový stav...?
Děkuji za Váš názor, případně radu.
S přáním pěkného dne.



Reakce

Vážená tazatelko,
jelikož jste první zkoušku z předpisů o provozu na pozemní komunikacích a zdravotnické přípravy absolvovala 18. 6. 2020 (neúspěšně), tak se Vám započítává šestiměsíční lhůta pro dokončení zkoušek od prvního dne zahájení zkoušky (na kterou Vás jistě upozornil zkušební komisař). Tato lhůta za normálních podmínek by Vám vypršela 18. 12. 2020. Vzhledem k celostátně určenému prodloužení lhůty pro vykonání zkoušky o další dva měsíce, Vám pak tato prodloužená možnost skončila 18. 2. 2021, pokud bychom přičetli 10 dnů karantény zkušebních komisařů, tak 28. 2 2021. Opakovanou zkoušku z předpisů o provozu na pozemní komunikacích a zdravotnické přípravy jste absolvovala 5. 8. 2020, bohužel z Vašeho dotazu nevyplývá, kdy jste absolvovala zkoušku z praktické jízdy s výcvikovým vozidlem, která se má provádět zpravidla v jeden den. Pokud obecní úřad obce s rozšířenou působností neprovedl zkoušky v jeden den, měl by zařadit žadatele k dalším zkouškám tak, aby byly provedeny nejpozději do 7 dnů od jejich zahájení. Jestliže Vaše zkouška z praktické jízdy s výcvikovým vozidlem neproběhla, měla jste ihned kontaktovat autoškolu s žádostí k dokončení zkoušky z odborné způsobilosti. Je zarážející, že instruktor a majitel v jedné osobě jak, uvádíte, byl pět měsíců nemocen, ale zároveň jste si připlácela a pravděpodobně i absolvovala kondiční jízdy. Od 5. 8. 2020 bylo dostatek času na dokončení zkoušky (i přes uzavření autoškol) z praktické jízdy. Bohužel v tento moment Vám nic jiného nezbývá než absolvovat novou výuku a výcvik.