Nedaří se praktická zkouška

Reagovat
Nedaří se praktická zkouška

Dobrý den,
dcera udělala teoretickou zkoušku 25.9.2020. Následně 4x neúspěšná praktická s COVID přestávkami. Před každým pokusem 2h kondiční jízdy. (Každá opakovaná zkouška vyjde na 1600,- Kč.). Následně pokus o změnu autoškoly. V druhé autoškole 4h jízd vyhodnoceno, že nic neumí a je potřeba autoškolu udělat znovu.
Následně žádán p. Pasecký o řešení. Odpověď at si najdeme jinou autoškolu, že standarní hodiny nestačí a komisaři jsou přísní. Ale do této doby jsme neměli informaci, že je problém.
Dceři se blíží maturity a i konec 6 měsíční lhůty.
Co máme dělat? Vzásedě jsme v koncích.
Jiri



Reakce

Vážený tazateli,

pokud dcera chce nadále získat řidičský průkaz, zbývá jedniná možnost. Tou je absolvování doplňovacího výcviku (jak jste již předeslal u jiného provozovatele autoškoly). Vzhledem k tomu, že má absolvovánu praktickou část zkoušky, není nutné absolvovat celou autoškolu znovu. Tedy pokud jsou 4h doplňovacího výcviku nedostatečné, nezbývá než pokračovat v dalších hodinách praxe. Jejich množství záleží na aktuálních dovednostech vaší dcery. Jelikož nemáme další podrobnosti o výuce, výcviku a zkoušce nemůžeme blíže hodnotit příčiny neúspěchů vaší dcery.

Délka 6 měsíční lhůty na absolvování zkoušky se prodlužuje o 2 měsíce. Zbývá tedy ještě dostatečná doba na doplňovací praktickou přípravu. Doporučuji si zároveň tyto termíny dopředu ověřit u úřadu, který bude opakovanou zkoušku provádět.