Dotaz na ukončení kurzu

Reagovat
Dotaz na ukončení kurzu

Dobrý den, byl jsem v autoškole a prošel celým výcvikem až k pár pokusům o zvládnutí závěrečných zkoušek. 20.10.2020 jsem plnil doplňkovou jízdu a měl jsem zájem ještě o jednu, neboť jsem si nebyl jistý zda bych to zvládnul. 23.10.2020 přišla druhá vlna COVID a autoškoly otevřely až 17.12.2020, ovšem povolení závěrečných jízd bylo nevím, kdy přesně.

Daný majitel autoškoly nevolal nic, pořád výmluvy, že chybí komisař atd.. Na můj popud jsem mu napsal na začátku února.
“Kdy se tedy mám dostavit, že na mě očividně zapomněl” na to mi bylo sděleno, že už nejsem evidovány v autoškole, neboť mi vypršela 4.12.2020. A já se tedy ptám. Jak jsem měl stihnout splnit autoškolu, když v době vypršení nebyla možnost ? Dále, muže jen tak majitel autoškoly říct, že už nejsem v kurzu aniž by mě upozornil, nebo dal vědět v danou dobu? 2 měsíce ztraceného času i peněz. Byl jsem aktivní a na žádnou závěrečnou jízdu neřekl ne, vždy jsem se dostavil. Jakto, že lidé kolem dělali autoškoly na po 12té či na po 8smé a já stihl 3 závěrečné zkoušky a už údajně nejsem v kurzu? V roku, kdy se mi téměř dvakrát stopla autoškola a já seděl doma a neměl možnost řídit automobil nebo trénovat. Rozhodl jsem se nejprve napsat stížnost na daný úřad, je to moudré nebo mám rovnou přejít k nějaké větší instituci? Je má stížnost oprávněná? Děkuji mockrát.



Reakce

Vážený tazateli,
pokud se ptáte na ukončení kurzu, pak musím konstatovat, že Váš kurz byl ukončen ještě před vykonáním, závěrečné zkoušky, jelikož ke zkoušce se přihlašuje žadatel "Po ukončení kurzu". Zkouška s kurzem nemá nic společného.
Pravděpodobně Vám asi půjde o vyjádření délky doby a to včetně "koronavirových" prodloužení, dokdy můžete nejpozději vykonat zkoušku. Ke kvalifikované odpovědi však chybí podstatná informace a to datum první, Vámi vykonané zkoušky, která je zahájena testem.
Aby jste neztrácel čas, mohu Vám doporučit, se nejprve obrátit na ředitele úřadu (tajemníka), se kterým se pokusíte projednat Váš problém s dodáním potřebných údajů v místě.