Kdy bude možné pokračovat ve výuce, výhled uvolnění opatření pro autoškoly.

Reagovat
Kdy bude možné pokračovat ve výuce, výhled uvolnění opatření pro autoškoly.

Abych uvedl do situace - syn zahájil přijímací řízení do zaměstnání, kde je nutné mít ŘP B (státní zaměstnanec, předtím jsme bohužel tento požadavek neznali). Po dohodě postačilo zahájit výcvik s tím, že do ukončení přijímacího řízení ŘP získá. Nyní je výuka zastavena a tím se velmi komplikuje zmíněné přijímací řízení, resp. může to kvůli ŘP i nedopadnout.

Dotaz - jaký je výhled obnovení činnosti AŠ, k jakému datu? Podal někdo podnět ohledně uvol na vládu/MZ, lobuje někdo za toto?

Děkuji předem za rychlou reakci.

B.L.



Reakce

Vážený tazateli,

výhled obnovení činnosti autoškol je prozatím na rozhodnutí vlády ohledně uvolňování protiepidemiologických opatření. Pokud vše půjde podle dosavadních výsledků mohlo by k tomu dojít po 20. listopadu 2020, přičemž střízlivý odhad je začátek prosince 2020. Bude zapotřebí stanovení hygienckých podmínek za kterých bude možno výuku a výcvik provádět tak, aby byli chráněni žadatelé i učitelé autoškol. Zájmy autoškol dlouhodobě prosazuje Asociace autoškol ČR z.s., která například v první vlně na jaře 2020 prosadila zkrácení lhůty pro spuštění autoškol o 14 dní.