Dlouhá doba mezi zkouškou

Reagovat
Dlouhá doba mezi zkouškou

Dobrý den, všude čtu že žáci dělají zkoušky v jeden den nebo třeba s týdenním rozestupem ale já autoškolu ukončila 24.9 a 25 jsem absolvovala testy na plný počet pak jsem měla čekat na přidělení termínu na zkoušky z jízd termínu jsem se dočkala po skoro dvou týdnech a nyní mi bylo oznámeno že se ruší protože je magistrát údajně v preventivní karanténě do 26.10. přijde mi to jako už neskutečně dlouhá doba je možné se nějak bránit na další kondiční jízdy nemám peníze a po cca měsíci a půl co jsem neridila se bojím jezdit takže i kdybych zkoušky dostala stejně u nich s největší pravděpodobností ani neuspeji. Děkuji za odpověď



Reakce

Vážená tazatelko,

v současném období, kdy se aplikují mimořádná opatření k eliminaci rizik souvisejících se šířením Koronaviru, lze konstatovat, že se jen stěží dovoláte plnění zákonných lhůt k provedení zkoušek ze strany některých úřadů. V posledních několika dnech dostáváme informace i o pozitivně testovaných zkušebních komisařích, kteří se, s ohledem na nemožnost dodržení stanovených rozestupů při zkoušce ve vozidle, ve snaze vykonávat zkoušky žadatelů, pohybují ve velmi rizikovém prostředí.
Jediné relevantní doporučení, pokud nechcete vyčkávat, až na Vaši zkoušku přijde řada, je přechod k jinému provozovateli autoškoly do územní působnosti jiného obecního úřadu obce s rozšířenou působností.
Tento přechod je možný pouze za účelem doplňovací výuky a výcviku, což v praxi znamená, že i u jiného provozovatele budete absolvovat doplňovací výcvik, ovšem v rozsahu na kterém se dohodnete Vy s provozovatelem autoškoly. Pokud tak hodláte učinit, vyžádejte si u stávajícího provozovatele Vaši žádost o přijetí k výuce a výcviku spolu s lékařským posudkem o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel. Při výběru autoškoly pak doporučujeme zjistit si, jaké jsou odbavovací lhůty pro zkoušky žadatelů v dané územní působnosti příslušného úřadu, kde se nová autoškola nachází.