Hrozný přístup učitele

Reagovat
Hrozný přístup učitele

Dobrý den
Zhruba před 2 týdny jsem dokončila zkoušky v autoškole, se kterou jsem nebyla spokojená. Níže uvedu mnou zveřejněnou recenzi, jelikož to bude jednodušší, než vše znovu podrobně vypisovat. Snad dostatečně poslouží k objasnění situace a fungování této autoškoly:

„Rozhodně nedoporučuji… Teorie žádná, jízdy 45 min. 1x týdně, domlouvání stylem, že mi bylo zavoláno den předem (ke všemu večer), jestli mám čas. Po projevení nespokojenosti jsem začala jezdit častěji, nicméně ani tak jsem autoškolu nedodělala do konce srpna, jak jsem z osobních důvodů potřebovala a bylo mi slíbeno (přihlášku jsem podávala už v květnu, 1. jízdu jsem měla ke konci téhož měsíce).
Jezdila jsem s panem Hlaváčem (druhým instruktorem). S ním to bylo v pohodě – v klidu vše vysvětlil a dost jsem se vyjezdila. To se už bohužel nedalo říci o panu Čechovi, se kterým jsem musela absolvovat několik posledních jízd… Věčně koukal do telefonu. To, ať odbočím, mi často říkal na poslední chvíli. Nutil mě jezdit nepřiměřeně rychle, i když jsem se na to necítila (90 na 90ce, 100 na 100ce). Parkování? Nanejvýš jednou za lekci, a ještě vám vynadal za to, že to děláte pomalu a blbě. Řval na mě i kvůli banalitám, místo rady a nějakého povzbuzení by se člověku spíš vysmál a celkově byl prostě nepříjemný. Jediné, co jsem se s ním za volantem naučila, bylo být ve stresu a bát se cokoli udělat. Ke všemu by mě snad ještě osahával, kdybych mu důrazně neřekla, ať se mě nedotýká. Poslední 28. jízda ani neproběhla. Měla jsem jediné štěstí, že zkoušky jsem dala na poprvé – v opačném případě bych neváhala a přestupovala jinam.
Naletěla jsem zdejším dobrým recenzím (které jsou, jak jsem slyšela, vynucené) a nízké ceně (před aktualizací ceníku o 1 000,- méně). Lituju toho, že moje peníze dostal někdo, jako je právě pan Čech. Po pěti měsících si tedy můžu konečně oddychnout, že mám tuhle hrůzu za sebou. Závěrem bych chtěla touto recenzí varovat ostatní zájemce, aby nedopadli stejně jako já nebo ostatní lidé, kteří měli podobně špatné zkušenosti.“

Mnoho lidí na internetu tvrdí, že to s ním bylo v pohodě, ale po svých zkušenostech tomu nevěřím. Podle mě chování p. Čecha není vhodné, a takový člověk by autoškolu provozovat neměl. Nevím, jak moc můžete zasáhnout do jeho přístupu/ provozování činnosti, ale prosím, alespoň to nějakým způsobem prověřte. Já už se s ním neuvidím, ale často jsem byla u toho, když mu volali noví zájemci, a bylo mi jich líto...


Děkuji za přečtení mé stížnosti
Bendová



Reakce

Vážená paní, o Vaši zkušenost je dobré se podělit s ostatními uchazeči v recenzích, což jste asi udělala, ale měla jste také provést oznámení odboru dopravy obce s rozšířenou působností, pod který uvedená autoškola spadá, případě příslušnému krajskému úřadu. Těžko si budete stěžovat na způsob plánování praktické jízdy, to je vždy na domluvě autoškoly a uchazeče. Ale to, že neproběhla žádná hodina teoretického vyučování, je hrubé porušení zákona 247/2000 Sb. Pokud v autoškole neprobíhá klasická výuka, měla byste mít alespoň 9 konzultací z zákonem stanovené problematiky. Pokud můžete doložit, že Vám opravdu nebyla nabízena účast na teoretickém vyučování, nebo konzultacích, tak by bylo vhodné i po ukončení autoškoly toto oznámit příslušnému ORP.