Kdy ke zkouškám

Reagovat
Kdy ke zkouškám

Dobrý den, chci se zeptat zda důvod že se "bojím řídit" je opodstatněný k tomu aby mě učitel v autoškole nechtěl pustit ke zkouškám když velké časové rozestupy v jízdách byly jeho chyba s větou že na mě nemá čas.. prosím o radu když mě už i slovně napadá že jsem blázen, že své dítě v autě zmrzačim a můj partner je magor. Jsem na konci výcviku a už opravdu nevím co dělat jsem tam od února 2021 ještě teď v září nevidím konce. Do toho mi bylo vlastně oznámeno, že si mám dokoupit jízdy když mi je dává jen po 1,5h místo po 45min a častěji. Opravdu nemám čas řešit pouze autoškolu. Děkuji za rychlé vyřízení.



Reakce

Vážená tazatelko,
učitel autoškoly Vás zřejmě nechce připustit ke zkouškám, protože zhodnotil, že Vaše znalosti a dovednosti potřebné ke zdárnému vykonání zkoušky ještě nejsou na požadované úrovni, aby mohl postupovat dle §30 zákona 247/2000Sb. Nakonec sama píšete, že se bojíte řídit, což dokládá, že si sama nevěříte. Ne každému dostačuje předepsaný počet hodin výuky a výcviku a proto učitel má možnost každému žadateli doporučit dokoupení nějakého počtu hodin nad rámec povinného počtu před připuštěním ke zkoušce. Dokoupení dalších hodin výcviku není povinné, je jen ze strany učitele autoškoly doporučené. Pokud se cítíte způsobilá, můžete trvat na předvedení ke zkouškám. V konečném důsledku je přikoupení dalších hodin výcviku lacinější, než neprospět u zkoušek (dnes již jen 3x) a pak dospějete k daleko větší ztrátě.
Nějak mi uniká smysl Vámi uváděné výtky, že Vám dává jízdy po 1,5 hod, místo 45 minut a častěji, když následně uvádíte, že nemáte čas řešit jen autoškolu. Doporučuji přestoupit do jiné autoškoly, se kterou si nejprve domluvíte požadovaný režim výuky.