Žádné hodiny teorie neprofesionální chování

Reagovat
Žádné hodiny teorie neprofesionální chování

Dobrý den mám za sebou 24 hodin Jízd v této autoškole na teorii jsem dostal CD učebnici a takto u mě končí teorie ze strany autoškoly.
Dnes jsem dostal sms že mě čekají testy druhý den ráno bez včasného oznámení a že budu dělat testy mi bylo rečeno měsíc a půl dozadu bez udání termínu takže jsem vlastně nic netušil.
Dodnes jsem neměl žádné hodiny teorie jen samostudium. Jízdu semnou provádí paní instuktorka a její dcera a nikdo jiný když jedu s paní instuktorkou tak mě spíše nervuje a já díky tomu dělám chyby a moc věcí o autě mi nevysvětlila a netuším jak vypadá auto zevnitř a už jsem skoro nakonci .
Zajímal by mě váš názor na tuto situaci a jestli stím teď mohu něco dělat.

Děkuji Hřebík



Reakce

Dobrý den, z Vašeho sdělení není parné o jakou skupinu řidičského oprávnění se jedná, ale předpokládám, že jde o výcvik na skupinu B. Na tuto skupinu je povinných 36 hodin teorie, pokud je výuka prováděna kurzem, nebo 9 (x 45 minut) konzultací, pokud se jedná o výuku podle individuálního studijního plánu.
Před zahájením praktického výcviku v řízení vozidla jste měl absolvovat seznámení se zásadami ovládání vozidla a teorií řízení a zásadami bezpečné jízdy výcvikového vozidla.
Jinak mimo 28 vyučovacích hodin praktické jízdy, musíte absolvovat ještě 4 hodiny praktického výcviku zdravotní přípravy a 2 hodiny praktické údržby.
Takže by bylo vhodné, než půjdete na závěrečné zkoušky, požadovat po majitelce autoškoly absolvování výše uvedených hodin výuky a výcviku, které máte zaplacené v kurzovném.
Pokud nejste spokojený s jednáním instruktorky, tak máte možnost přejít do jiné autoškoly.

 
 


Dobrý den, jak by měla správně probíhat výuka v autoškole jste si přečetl v minulém příspěvku. Z Vašeho sdělení není patrné, jestli opakujete zkoušku z testů, nebo praktické jízdy. Pokud máte hotovou zkoušku z pravidel silničního provozu, tak Vám řidičský průkaz na motocykl nemůže nikdo vzít. V případě, že máte opravovat zkoušku z praktické jízdy a jste nespokojen s přístupem svého učitele, můžete přejít do jiné autoškoly. Na argumentaci Vašeho učitele, že jste měl na teorii chodit, můžete namítnout, že je povinnost autoškoly Vám sdělit, kdy a kde se provádí výuka teorie. Navíc podle § 27 Zákona 247/2000 Sb. odstavec (4) je povinností autoškoly o průběhu výuky a výcviku žadatele o řidičské oprávnění a jeho účasti na hodinách výuky a výcviku vést průkaznou evidenci. Takže by se nemělo stát, že Vás autoškola přihlásí na závěrečnou zkoušku a nemáte absolvované povinné hodiny teoretické přípravy.