Zdeleni

Reagovat
Zdeleni

Dobrý den,
S přítelem jsme zaplatili autoškole JLS-DRIVE-SRO, SIDLO:náměstí Míru 1077/3 33 000 kc přičemž jejich cena pro skupinu B jednu osobu je 17500 kc ale má přítelkyně dělá přezkoušení a přesto si od nás vzali plnou plnou částku jako kdyby to dělala od začátku. Mají neustále nějaké výmluvy tak potřebuji poradit Kam se obrátit a stvrzenku o zaplacení máme nebo jestli to mám nahlásit jako trestný čin podvodu. Děkuji Pavelková



Reakce

Vážený tazateli,
autoškola nemá žádný web, tudíž si nelze ověřit jejich ceník.
Trestný čin pdovodu je definován takto:
§ 209
(1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

Nemyslím, že by to tak bylo. Každopádně jste se museli na něčem domluvit. Ale to my nevíme. Nelze si peníze "jen tak vzít". Přinejmenším v provozovně musí mít nějaký ceník. Pokud mají v ceníku cenu za přípravu na "vrácení řidičského oprávnění" 17 500 Kč, pak je to v pořádku. pokud nem musí rozdíl vrátit. Také je důležité, co máte napsáno na stvrzence.

Pokud v ceníku mají (patrně ano) méně (mělo by být tak 5 - 10 000 Kč), pak jim vzniklo přinejmenším tzv. "bezdůvodné obohacení", které jsou povinni Vám vydat. To lze samořejmě žalovat v občanskoprávním sporu.

Nejprve s nimi musíte jednat. Není se na co vymlouvat.