Délka kurzu

Reagovat
Délka kurzu

Dobrý den, již více než rok jsem žadatelem o řidičské oprávnění. Nejprve jsem byl evidován u jedné z autoškol v Orlové. Odtamtud jsem přešel k autoškole druhé, jelikož frekvence jízd byla tak dvě, tři jízdy v průběhu dvou týdnů a pak dva měsíce žádná.
Myslel jsem, že přestoupením k jiné autoškole to bude jiné, ale problém je naprosto stejný.
Učitel se vymlouvá, že má mnoho žáků a že nestíhá. Jízdy provádí pouze v odpoledních hodinách, jelikož je ještě zaměstnán u jiné organizace. Nejsem schopen jej donutit, abychom výcvik dokončili a on mne přihlásil ke zkoušce.
Zdenek D.



Reakce

Ve Vašem sdělení není žádná otázka. Pokud se ptáte, zda uvedené autoškoly něco porušují, tak musím odpovědět že ne. Pokud se ptáte, zda je standardem chodit do autoškoly víc jak rok, tak to nebývá běžné. Ale vše je na domluvě autoškoly a uchazeče. Při výběru druhé autoškoly jste se měl zajímat o to, jak tam výuka a výcvik probíhá. Jak často budete mít jízdy, případně za jak dlouho budete moct jít k závěrečné zkoušce pokud splníte povinný počet hodin a budete připraven zkoušku zvládnout. Vaši druhou autoškolu zřejmě provozuje někdo, kdo má tuto činnost jako druhé zaměstnání, možná je i levný a proto má hodně zájemců. Můžete autoškolu změnit znovu. Vybírejte autoškolu, která je profesionální, tuto činnost vykonává jako svoji hlavní činnost, nejlépe s více učiteli a více vozidly. Domluvte si jasná pravidla o průběhu výcviku a přihlášení k závěrečné zkoušce.